Mine elbil-apps

MyPeugeot

App’en til min Peugeot e-2008 må umiddelbart være en af markedets dårligste. Den er langsom til at opdatere opladningsstatus på bilen – og hænger til tider, når man vil starte klimaanlægget på forhånd. (Men jeg er stadig glad for bilen…)

Udtræk af statistik er også meget mangelfuld, hvorfor jeg bruger tredjepartsværktøjet Tronity.

Abetterrouteplanner (ABRP)

A better route planner er et ruteplanlægningsværktøj med fokus på elbiler. Man kan taste sin rute ind og få forslag til ladestop undervejs.

Den har en masse indstillinger – hvilken bil man kører i, hvor stærkt man har tænkt sig at køre – hvor meget der er læsset på bilen.

Den betalte udgave tager også højde for vejr og real-time trafik og kan på understøttede netværk også tage højde for antal af ledige ladere (og indregne evt. ventetid)

Ladetid bliver indregnet i den samlede rute – og du kan godt komme ud for, at du fx bare skal lade fra 17% til 54% på en lader i stedet for helt op. Men det er altså for at få dig hurtigere frem.

Den betalte udgave giver dig også Apple CarPlay eller Android Auto.

Der er mulighed for at integrere bilens livedata via forskellige kilder. Blandt andet via app’en Tronity eller en OBD-dongle. ABRP kan så opdatere ruteplanen undervejs, hvis man bruger mere eller mindre energi fra batteriet end forventet.

A better route planner findes både som webside og apps.

Jeg bruger selv den betalte udgave.

Link:
https://abetterrouteplanner.com/

Læs om Premium-fordelene:
Det første link er et “referral”-link, hvor jeg får 1 måned gratis, hvis du vælger at blive abonnent – til gengæld får du 30 dages gratis prøve i stedet for 14 dage:
https://abetterrouteplanner.com/premium/?referral=RYRAMTCL
Hvis du vil læse om Premium direkte uden et referral-link kan du også dét her: https://abetterrouteplanner.com/premium

Tronity

Tronity bruger jeg til at se opladnings- og kørselsstatistik. Min egen Peugeot-app er nemlig ikke meget værd på det punkt.

Jeg kan se hvor, hvornår, hvor længe og hvor meget jeg har ladet. Samtidig med, at den kan vise en nogenlunde ladegraf (hvor hurtigt bilen har ladet ved en given procent SoC).

Mine ture bliver også tracket – der kan tegnes (nogenlunde) GPS-spor, ligesom jeg på en graf kan se hastighed, batteri-% m.m. pr. køretur.

Tronity kan også bruges til at feede livedata fra bilen til Abetterrouteplanner.

Alt det data Tronity har (og videresender) kræver selvfølgelig, at den får det leveret fra bilen.

Der findes ikke en gratisversion af Tronity, men man får 2 uger gratis. Pt. koster det knap 5€ pr. måned for månedsvis betaling.

Du kan se mere og registrere dig her: https://www.tronity.io/pricing?lang=en

Og til Tronity har jeg også en referral-kode. Den udvider din gratisperiode til 4 uger, og giver mig en gratis måned, hvis du ender med at blive kunde: https://app.tronity.io/signup/31_X9Pb92

PlugShare

PlugShare er en app til iOS og Android (og kan også bruges online på https://plugshare.com/).

Den samler oversigt over virkelig mange ladenetværk (og private ladere) på samme kort. Man kan også skrive og læse anmeldelser af de enkelte lokationer. Dermed kan du have en god idé om du skal lade på et bestemt sted eller hellere vælge en anden lader (fx ofte optaget, ofte i stykker m.v.)

En lignende app er ChargeFinder.

Chargeprice

(opdateres)

NeedToCharge

(opdateres)

Opladning

Udover ovenstående har jeg nok lidt for mange apps fra ladeudbydere. Clever-app’en har jeg, fordi jeg har et Unlimited Network-abonnement hos dem.